Linguini s dvije vrste paradajza

po Senan Dervisevic

Sastojci: 4 kašike sitno nasjeckanog svježeg peršuna, 3 kašičice naribane limunove korice, 1 kašičica protisnutog svježeg bijelog luka,  

350 g tjestenine linguini, 1 kašika maslinovog ulja, 2 limenke nasjeckanih pelata, biber, so, 1 kašika limunovog soka, 1 kašičica šećera, 1 nasjeckani žuti paradajz (ili šaka žutog cherry paradajza),

parmezan za posluživanje.

Priprema:

1. Skuhajte tjesteninu prema uputstvima na pakiranju. Popržite bijeli luk na maslinovom ulju, dodajte sjeckani paradajz, biber i so. Kuhajte paradajz 10-ak minuta ili kada se malo zgusne.

2. Na kraju umiješajte peršun, limunovu koricu, limunov sok i kašičicu šećera. Prelijte umak od paradajza preko tjestenine i promiješajte. Na kraju umiješajte i žuti paradajz te poslužite posipano s parmezanom.