Sastojci:
Tijesto za pizzu (koje obično pravite)
100 ml maslinovog ulja
1 patlidžan
1 tikvica
200 g mocarele
200 ml paradajz umaka
2 kašičice mediteranskog bilja
Priprema:
- Patlidžan i tikvicu narezati na kockice, a mocarelu naribati. U pasirani paradajz dodati kašiku maslinovog ulja, umiješati mediteransko bilje i sve dobro promiješati.
- Na preostalom maslinovom ulju najprije popeći patlidžane, zatim ih izvaditi i na istom ulju popeći tikvice.
- Gotovo tijesto za pizzu podijeliti na četiri loptice i svaku razvaljati. Na njih podijeliti umak, povrće i mocarelu, pa svaki uviti u obliku štruce.
- Staviti ih na namašćen lim i peći u dobro zagrijanoj rerni na 250 stepeni oko 10 minuta ili na 200 stepeni oko 20 minuta.
14 Kalcone s povrćem poslužiti kao toplo jelo sa zelenom salatom ili narezanim crnim i zelenim maslinama.