Sastojci:
200 g mladog kukuruza,
1 manja tikvica,
2 kašike putera,
kašika hladno cijeđenog maslinovog ulja,
2 glavice crnog luka,
2 čehna bijelog luka,
1/2 kašičice kumina,
1/2 kašičice korijandera,
2-3 lista nane,
četvrtina limuna,
kašičica morske soli i
biber po ukusu.
Priprema:
1. Na umjerenoj temperaturi u tavi zagrijte kašiku putera, dodajte maslinovo ulje, a zatim dodajte luk isječen na kockice i pola kašičice soli. Promiješajte, poklopite i ostavite pet minuta da omekša, povremeno promiješajte. Kad luk dobije zlatnu nijansu i postane hrskav, dodajte ostatak putera i tikvice isječene na kocke.
2. Promešajte i dinstajte oko 3 minuta, pa dodajte kukuruz, bijeli luk i još ostatak soli. Dinstajte dok zrna kukuruza ne postanu meka, povremeno promiješajte. Zatim začinite kuminom i korijanderom, promiješajte i krčkajte još oko 30 sekundi.
3. Tavu sklonite s ringle i dodajte listove nane, iscijedite limun i pobiberite po ukusu. Promiješajte i ostavite da odstoji 2 minute, pa opet promiješajte. Servirajte toplo kao predjelo ili laganu večeru.