Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Ljetna zakuska

po Vasa kuharica 21/08/2020
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:

200 g mladog kukuruza,

1 manja tikvica,

2 kašike putera,

kašika hladno cijeđenog maslinovog ulja,

2 glavice crnog luka,

2 čehna bijelog luka,

1/2 kašičice kumina,

1/2 kašičice korijandera,

2-3 lista nane,

četvrtina limuna,

kašičica morske soli i

biber po ukusu.

Priprema:

1. Na umjerenoj temperaturi u tavi zagrijte kašiku putera, dodajte maslinovo ulje, a zatim dodajte luk isječen na kockice i pola kašičice soli. Promiješajte, poklopite i ostavite pet minuta da omekša, povremeno promiješajte. Kad luk dobije zlatnu nijansu i postane hrskav, dodajte ostatak putera i tikvice isječene na kocke.

2. Promešajte i dinstajte oko 3 minuta, pa dodajte kukuruz, bijeli luk i još ostatak soli. Dinstajte dok zrna kukuruza ne postanu meka, povremeno promiješajte. Zatim začinite kuminom i korijanderom, promiješajte i krčkajte još oko 30 sekundi.

3. Tavu sklonite s ringle i dodajte listove nane, iscijedite limun i pobiberite po ukusu. Promiješajte i ostavite da odstoji 2 minute, pa opet promiješajte. Servirajte toplo kao predjelo ili laganu večeru.

bijeli lukKorijanderMaslinovo uljenana

Preporučujemo

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Pečena repa s kriškama naranče

13/12/2022

Švicarsko jelo: Palačinke od krompira

09/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh