Ljuti burito

po Vaša Kuharica

Sastojci:

250 g pilećih prsa,

so i biber,

sok od 3 iscijeđena limuna,

2 crvene paprike,

2 zelene paprike,

1 glavica luka,

4 velike tortilje,

1 veliki ljuti feferon,

nekoliko velikih listova zelene salate,

2 paradajza.

Priprema:

  1. Narezati piletinu na tanke trakice, posoliti, pobiberiti i marinirati u kašiki limunovog soka 15-ak minuta.
  2. Izvaditi meso iz marinade (tekućinu prosuti) i staviti na vruću tavu u koju ste prethodno sipali malo maslinovog ulja.
  3. Nakon što je meso pečeno, skloniti ga s tave pa ga ostaviti da se ohladi.
  4. Nakon toga zagrijati i propržiti tortilje (ako su kupljene), tako dugo dok lagano ne pozlate s obje strane i dok ne počnu rasti.
  5. Narezati sve ostale sastojke i njima napuniti tortilje.
  6. Prije nego što ih zarolate, svaku poprskati ostatkom soka od tri iscijeđena limuna.
  7. Kada zarolate buritto, zatvorite ga presavijanjem prema unutra. Druga strana neka ostane otvorena.

 

Preporučujemo