Sastojci:
250 g pilećih prsa,
so i biber,
sok od 3 iscijeđena limuna,
2 crvene paprike,
2 zelene paprike,
1 glavica luka,
4 velike tortilje,
1 veliki ljuti feferon,
nekoliko velikih listova zelene salate,
2 paradajza.
Priprema:
- Narezati piletinu na tanke trakice, posoliti, pobiberiti i marinirati u kašiki limunovog soka 15-ak minuta.
- Izvaditi meso iz marinade (tekućinu prosuti) i staviti na vruću tavu u koju ste prethodno sipali malo maslinovog ulja.
- Nakon što je meso pečeno, skloniti ga s tave pa ga ostaviti da se ohladi.
- Nakon toga zagrijati i propržiti tortilje (ako su kupljene), tako dugo dok lagano ne pozlate s obje strane i dok ne počnu rasti.
- Narezati sve ostale sastojke i njima napuniti tortilje.
- Prije nego što ih zarolate, svaku poprskati ostatkom soka od tri iscijeđena limuna.
- Kada zarolate buritto, zatvorite ga presavijanjem prema unutra. Druga strana neka ostane otvorena.