Sastojci:
250 g filea lososa,
1 glavica luka,
1 tikvica,
3-4 kašike brašna,
2 jaja,
2 kašike peršuna,
1 kašika origana,
1 limun,
dijon senf,
maslinovo ulje.
Priprema:
- Naribajte tikvice na ribež sa najvećim rupama. Narežite losos na srednje kocke. Nasjeckajte luk i prepržite na maslinovom ulju do zlatne boje.
- U zdjeli pomiješajte tikvice, losos i luk. U drugu zdjelu stavite jaja, brašno, peršun, origano, so i biber i zamijesite tijesto. Pomiješajte tijesto s tikvicama i lososom i lukom. Tijesto treba biti glatko, po gustoći slično vrhnju.
- Zagrijte ulje u tavi. Kad se ulje ugrijalo, izravnajte kašikom tijesto po cijeloj tavi i pecite do zlatno-smeđe boje. Na tanjir stavite papir da pokupite masnoću. Prije posluživanja, ukrasite začinskim biljem, cherry paradajzom i kriškom limuna.