Sastojci:

250 g filea lososa,

1 glavica luka,

1 tikvica,

3-4 kašike brašna,

2 jaja,

2 kašike peršuna,

1 kašika origana,

1 limun,

dijon senf,

maslinovo ulje.

Priprema:

  1. Naribajte tikvice na ribež sa najvećim rupama. Narežite losos na srednje kocke. Nasjeckajte luk i prepržite na maslinovom ulju do zlatne boje.
  2. U zdjeli pomiješajte tikvice, losos i luk. U drugu zdjelu stavite jaja, brašno, peršun, origano, so i biber i zamijesite tijesto. Pomiješajte tijesto s tikvicama i lososom i lukom. Tijesto treba biti glatko, po gustoći slično vrhnju.
  3. Zagrijte ulje u tavi. Kad se ulje ugrijalo, izravnajte kašikom tijesto po cijeloj tavi i pecite do zlatno-smeđe boje. Na tanjir stavite papir da pokupite masnoću. Prije posluživanja, ukrasite začinskim biljem, cherry paradajzom i kriškom limuna.