Sastojci za tijesto:
250 g maslaca,
150 g šećera,
3 jaja,
3 kašike vrhnja,
700 g glatkog brašna,
1 prašak za pecivo.
Krema:
200 g šećera,
1 l mlijeka,
10 kašika oštrog brašna,
2 kašike kakaa,
200 g čokolade za kuhanje,
250 g maslaca.
Priprema:
- Zamijesite tijesto i podijelite ga u pet dijelova od kojih treba ispeći kore. Ispečene kore slažite jednu na drugu. U posudu stavite šećer i otopite ga na laganoj vatri do tamno žute boje, dodajte mlijeko da se sjedini.
- Pjenjačom dalje umiješajte brašno i kakao i skuhajte kremu. U vruće dodajte čokoladu za kuhanje i maslac i lagano miksajte dok se ne dobije fina glatka krema.
- Kore premazujte toplom kremom. Gornju koru premažite kremom ili stavite glazuru od čokolade.