Sastojci za tijesto:

 

250 g maslaca,

150 g šećera,

3 jaja,

3 kašike vrhnja,

700 g glatkog brašna,

1 prašak za pecivo.

 

Krema:

 

200 g šećera,

1 l mlijeka,

10 kašika oštrog brašna,

2 kašike kakaa,

200 g čokolade za kuhanje,

250 g maslaca.

 

Priprema:

 

  1. Zamijesite tijesto i podijelite ga u pet dijelova od kojih treba ispeći kore. Ispečene kore slažite jednu na drugu. U posudu stavite šećer i otopite ga na laganoj vatri do tamno žute boje, dodajte mlijeko da se sjedini.

 

  1. Pjenjačom dalje umiješajte brašno i kakao i skuhajte kremu. U vruće dodajte čokoladu za kuhanje i maslac i lagano miksajte dok se ne dobije fina glatka krema.

 

  1. Kore premazujte toplom kremom. Gornju koru premažite kremom ili stavite glazuru od čokolade.