Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Mafini s jabukom i rižinim brašnom

po Senan Dervisevic 13/10/2017
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:  

1 šoljica rižinog brašna

1 jaje

1 jabuka

1/2 kašičice cimeta

prstohvat muškatnog oraščića

1 kašičica ekstrakta vanilije

2 kašike šećera

2 kašike ulja

2 kašike mljevenih badema/oraha

1/2 šoljice mlijeka

Priprema:

1. Jabuku ogulite, narežite i usitnite u blenderu (jabuka se može i skuhati te napraviti pire).

2. Sve sastojke promiješajte i stavite u kalupe (slobodno ih napunite do vrha, jer se neće mnogo dići).

3. Peći na 220 stepeni 15 minuta. Ako koristite košarice za mafine, pustite da se potpuno ohlade.
 

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh