Sastojci: 125 g maslaca, 250 g mekog brašna, 1 prašak za pecivo, 75 g šećera tamnog, 1 vanilin šećer, 3 jaja, 150 ml mlijeka, 100 g marcipana, 250 g grožđa, šećer u prahu za posipanje.
Priprema:
1. Rernu uključite na 200 stepeni.
2. Maslac rastopite i ostavite da se prohladi.
3. U zdjelu sa poklopcem stavite brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer. Dodajte jaja, maslac koji ste istopili i mlijeko. Zdjelu dobro zatvorite i mućkajte snažno na sve strane 30-ak sekundi.
4. Otvorite i skinite sadržaj sa strana, te malo promiješajte da se sve sjedini. Narendajte marcipan na krupno rende i dodajte, pa opet izmiješajte.
5. Sipajte u modle za mafine. Najbolje u silikonske, ako su obični, podmažite ih i pospite brašnom.
6. Grožđe oprati, prosušiti papirnim ubrusom i povaditi košpice. U svaki mafin utisnuti 3-6 zrna grožđa, zavisi od veličine grozda. Staviti u zagrijanu rernu i peći oko 25 minuta. Kad se prohladi izvaditi iz modli i posuti šećerom u prahu.