Sastojci:
125 g maslaca,
250 g mekog brašna,
1 prašak za pecivo,
75 g šećera tamnog,
1 vanilin šećer,
3 jaja,
150 ml mlijeka,
100 g marcipana,
250 g grožđa,
šećer u prahu za posipanje.
Priprema:
1. Rernu uključite na 200 stepeni.
2. Maslac rastopite i ostavite da se prohladi.
3. U zdjelu sa poklopcem stavite brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer. Dodajte jaja, maslac koji ste istopili i mlijeko. Zdjelu dobro zatvorite i mućkajte snažno na sve strane 30-ak sekundi.
4. Otvorite i skinite sadržaj sa strana, te malo promiješajte da se sve sjedini. Narendajte marcipan na krupno rende i dodajte, pa opet izmiješajte.
5. Sipajte u modle za mafine. Najbolje u silikonske, ako su obični, podmažite ih i pospite brašnom.
6. Grožđe oprati, prosušiti papirnim ubrusom i povaditi košpice. U svaki mafin utisnuti 3-6 zrna grožđa, zavisi od veličine grozda. Staviti u zagrijanu rernu i peći oko 25 minuta. Kad se prohladi izvaditi iz modli i posuti šećerom u prahu.