Sastojci: 60 g pšeničnog oštrog brašna, 300 g kravljeg sira, 150 g špinata, 50 g rendanog parmezana, 3 jaja, 2 kašičice ulja, 1/2 kesice praška za pecivo, kašičica soli, kašičica biljnog začina, crvena svježa paprika, 40 g pinjola.
Priprema:
1. Špinat operite, isijecite na trake, posolite pa ostavite da odstoji oko 10 minuta. Mikserom potom dobro umutite žumanca s uljem, dodajte isjeckane pinjole, izrendani parmezan, dobro ocijeđeni krupno izmrvljen kravlji sir, vegetu i ocijeđen špinat. Radi boljeg ukusa i ljepšeg izgleda u masu možete dodati i sitno isjeckanu svježu crvenu papriku.
2. Sve dobro izmiješajte pa dodajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo i umućen čvrsti snijeg od bjelanaca. U podmazane veće kalupčiće za muffine stavljajte 2 do 3 kašičice mase i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni do 25 minuta. Pečene muffine izvadite iz kalupa i služite tople uz salatu po želji.