Mafini sa špinatom

po Vasa kuharica

Sastojci:

60 g pšeničnog oštrog brašna,

300 g kravljeg sira,

150 g špinata,

50 g rendanog parmezana,

3 jaja,

2 kašičice ulja,

1/2 kesice praška za pecivo,

kašičica soli,

kašičica biljnog začina,

crvena svježa paprika,

40 g pinjola.

Priprema:

1. Špinat operite, isijecite na trake, posolite pa ostavite da odstoji oko 10 minuta. Mikserom potom dobro umutite žumanca s uljem, dodajte isjeckane pinjole, izrendani parmezan, dobro ocijeđeni krupno izmrvljen kravlji sir, vegetu i ocijeđen špinat. Radi boljeg ukusa i ljepšeg izgleda u masu možete dodati i sitno isjeckanu svježu crvenu papriku.

2. Sve dobro izmiješajte pa dodajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo i umućen čvrsti snijeg od bjelanaca. U podmazane veće kalupčiće za muffine stavljajte 2 do 3 kašičice mase i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni do 25 minuta. Pečene muffine izvadite iz kalupa i služite tople uz salatu po želji.

 

Preporučujemo