Sastojci:
60 g pšeničnog oštrog brašna,
300 g kravljeg sira,
150 g špinata,
50 g rendanog parmezana,
3 jaja,
2 kašičice ulja,
1/2 kesice praška za pecivo,
kašičica soli,
kašičica biljnog začina,
crvena svježa paprika,
40 g pinjola.
Priprema:
1. Špinat operite, isijecite na trake, posolite pa ostavite da odstoji oko 10 minuta. Mikserom potom dobro umutite žumanca s uljem, dodajte isjeckane pinjole, izrendani parmezan, dobro ocijeđeni krupno izmrvljen kravlji sir, vegetu i ocijeđen špinat. Radi boljeg ukusa i ljepšeg izgleda u masu možete dodati i sitno isjeckanu svježu crvenu papriku.
2. Sve dobro izmiješajte pa dodajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo i umućen čvrsti snijeg od bjelanaca. U podmazane veće kalupčiće za muffine stavljajte 2 do 3 kašičice mase i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni do 25 minuta. Pečene muffine izvadite iz kalupa i služite tople uz salatu po želji.