Sastojci:
250 čokolade za kuhanje (izribati 150 g),
80 g brašna,
120 g šećera,
25 ml jogurta,
2 dl mlijeka,
50 g kakao praha,
50 g maslaca,
1 jaje,
jedna kašičica sode bikarbone,
1 nugat puding,
mlijeko,
vrhnje za kuhanje,
100 g mliječne čokolade.
Priprema:
- Umutiti jaje sa šećerom, dodati omekšali maslac, čvrsti jogurt, mlijeko, 1/4 čokolade od 250 g i sjediniti.
- Brašno kakao i sodu bikarbonu izmiješati na suho i dodati mokroj smjesi. Sve dobro sjediniti, izliti u podmazanu modlu za torte i peći 50 minuta na 200 stepeni. Pečeni kolač malo prohladiti.
- Skuhati nugat puding prema uputama na vrećici i preliti dok je vruć preko biskvita. Ostaviti da se puding stegne, a za to vrijeme napraviti ganaš.
- U slatko vrhnje otopiti čokoladu i preliti preko nugat pudinga. Dobro ohladiti.