Malezijski satay: Sočni ražnjići od piletine

po Vasa Kuharica

Pileći ražnjići ne moraju biti dosadni. U Maleziji tradicionalne ražnjiće zovu satay i poslužuju ih s umakom od kikirikija kako bi bili sočniji. Ostavite meso u mirisnoj marinadi preko noći, a sutradan ih ispecite i poslužite s umakom od kikirikija.

Sastojci za satay:

400 g piletine

1 krastavac

1 luk

1 jogurt

Marinada:

4  kašike ulja

2 čehna bijelog luka

6 ljutika

2 kašičice kurkume

kašičica korijandera u prahu

kašičica čilija u prahu

sok jednog limuna

2 kašičice šećera

Priprema:

  1. Narežite meso na kockice.
  2. Usitnite i pomiješajte sastojke za marinadu. Premažite meso i marinirajte najmanje šest sati ili preko noći.
  3. Drvene štapiće za ražnjiće namačite u vodi dva sata pa nanižite meso i ispecite ga na roštilju.
  4. Poslužite ražnjiće sa salatom od narezanih krastavaca i luka prelivenih jogurtom.

Preporučujemo