Više je razloga zašto gotovo svi vole palačinke: jednostavno ih je napraviti, a za punjenje ili preljev postoji gotovo bezbroj kombinacija. U posljednje vrijeme na internetu su svi poludjeli za ovim novim receptom za punjenje.
Sastojci: 180 g lješnika (tostiranih), 100 ml mlijeka, 40 g maslaca Imlek Moja kravica, šaka suhih grožđica (po želji), malo čokolade za kuhanje-
Priprema:
- Grožđice prelijte toplom vodom i ostavite oko pola sata da omekšaju. Lješnike stavite u kalup za tortu i pecite u rerni 10 minuta na 180 stepeni. Nakon toga ih istresite na kuhinjsku krpu, presavijte je i rolajte lješnike preko krpe da im se skine ljuska.
- Oguljene i tostirane lješnike sameljite pa ih prelijte vrelim mlijekom i dodajte maslac pa sve izmiješajte. Omekšal grožđice sameljite u multipraktiku ili blenderu i dodajte ih u lješnike prelivene mlijekom.
- Sve dobro izmiješajte i punjenje je gotovo! Zarolane i punjene palačinke prelijte s malo otopljene čokolade za kuhanje.