Malo drugačije palačinke

po Vasa kuharica

Više je razloga zašto gotovo svi vole palačinke: jednostavno ih je napraviti, a za punjenje ili preljev postoji gotovo bezbroj kombinacija. U posljednje vrijeme na internetu su svi poludjeli za ovim novim receptom za punjenje.

Sastojci:

180 g lješnika (tostiranih),

100 ml mlijeka,

40 g maslaca,

šaka suhih grožđica (po želji),

malo čokolade za kuhanje-

Priprema:

  1. Grožđice prelijte toplom vodom i ostavite oko pola sata da omekšaju. Lješnike stavite u kalup za tortu i pecite u rerni 10 minuta na 180 stepeni.
  2. Nakon toga ih istresite na kuhinjsku krpu, presavijte je i rolajte lješnike preko krpe da im se skine ljuska. Oguljene i tostirane lješnike sameljite pa ih prelijte vrelim mlijekom i dodajte maslac pa sve izmiješajte.
  3. Omekšal grožđice sameljite u multipraktiku ili blenderu i dodajte ih u lješnike prelivene mlijekom.
  4. Sve dobro izmiješajte i punjenje je gotovo!
  5. Zarolane i punjene palačinke prelijte s malo otopljene čokolade za kuhanje.

 

Preporučujemo