Marelica torta

po Senan Dervisevic

Sastojci: 300 g mljevene plazme, 150 g maslaca ili margarina, 1 dl soka od kompota marelice. 

Krema: 250 g svježeg sira, 300 ml vrhnja za šlag (umućenog), 1 voćni jogurt marelica, 1 limun, šećer.

Žele: 1 kompot od marelice, 5-6 kašika šećera (kristal), 1 mljevena želatina, preljev za torte.


Priprema:

1. Plazmu pomiješati s otopljenim maslacem i dodati soka iz kompota. Staviti u frižider da se stisne.

2. Umiksati vrhnje pa dodati sir, jogurt, limun i šećer. Želatinu pripremiti prema uputama s vrećice pa umiksati u kremu. Kremu staviti po podlozi od keksa.

3. Marelice smiksati pa dodati šećer, kada prokuha dodati želatinu ili preljev koji smo pripremili prema uputama. Preliti po kremi i staviti da se stisne, najbolje preko noći.