Marinirana puretina

po Vaša Kuharica

Sastojci:

1 kg purećih prsa,

ulje za pečenje.

Za marinadu:

3 kašike maslinovog ulja,

1 kašika limunovog soka,

kašičica ruzmarina,

2 kašičice senfa,

2 čehna bijelog luka,

so i biber.

Priprema:

  1. Meso operite i posušite papirnatim ubrusom. U manjoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, ruzmarin, senf, zgnječeni bijeli luk, so, biber. Marinadom premažite prsa i ostavite neka malo odstoje.
  2. Marinirano meso kratko propržite u tavi sa svih strana, a zatim stavite da pečete u rernu. Pecite pokriveno aluminijskom folijom na 180 stepeni oko sat. Za vrijeme pečenja povremeno dolivajte malo vode. Pečena prsa isijecite na odreske i poslužite s kuhanim povrćem.

 

Preporučujemo