Sastojci: 3 jaja, 25-30 dkg šećera, 1 margarin, 20 dkg brašna, 20 dkg mljevenih oraha, 20 dkg krupno sjeckanih oraha, 10-15 dkg grožđica, 9 listova kora za baklave.
Agda: 1 l vode, 1 limun (sok), 1 kg šećera.
Priprema:
1. Umiksati jaja i šećer, dodati omekšali margarin te zatim brašno. Potom dodati grožđice (prethodno očišćene,oprane i namočene u toploj vodi) te sjeckane orahe i mljevene orahe, pa izmješati u jednoličnu masu/fil.
2. U malo nauljenu tepsiju (32×32 cm) položiti koru, malo nauljiti, pa drugu koru, malo nauljiti pa staviti treću koru. Na treću koru nanijeti 1/2 mase od jaja i oraha. Malo se teže razmazuje jer je masa gušća i teža.
3. Na taj fil opet složiti koru, malo nauljiti, drugu koru, malo nauljiti pa treću koru. Na treću koru ravnomjerno rasporediti drugu 1/2 fila, pa onda opet tri kore. Ovaj put,osim prve dvije blago nauljiti i treću-završnu koru.
4. Baklavu isjeći kako želite. Peče se 45 minuta na 200 stepeni.Zadnjih 10-tak minuta možete malo smanjiti jačinu na 170.
5. Vruću baklavu zaliti vrućom agdom koju dobijemo tako što vodu i šećer skuhamo u gušći sirup i pred kraj dodamo sok od limuna. Baklava će ispočetka plivati u zaljevu, ali će ga postupno upiti.