Sastojci: 1 jaje, 1 kašičica šećera 1 kašičica ulja, 1 kašičica praška za pecivo, 1 kašičica kvasca, pola šolje pšeničnog griza, 3 1/2 tople vode. A garniranje: 1 kašika maslaca, 2 kašike meda, 1 kašika slatka od kajsija.
Pripema:
1. Pomešajte jaje sa šećerom. Lijepo umutite i dodajte prosijano brašno sa praškom za pecivo i kvasac, griz, ulje i na kraju veoma dobro mutite sa vodom, trudeći se da smjesa postane glatka i bez grudvica.
2. Pokrijte posudu i ostavite smjesu za palačinke da odmori na pola sata. Nakon toga zagrijte teflonsku tavu na ringli i blago ga nauljite prije svake palačinke. Sipajte po 1 malu kutlaču od smjese i ispecite palačinke sa obe strane.
3. Gotove Marokanske palačinke redajte jednu na drugu, lagano ih premazujući aromatičnom smjesom dobijenom od istopljenog maslaca, meda i malo slatkog od kajsija.