Sastojci:
2 crvena grejpf,
400 ml mlijeka,
štapić vanilije,
100 ml šlaga,
50 g šećera,
kesica pudinga od vanilije,
300 g lisnatog tijesta,
180 ml soka od crvenog grejpa,
gotov sos od vanilije,
kašika šećera u prahu za posipanje.
Priprema:
1. Skuhati mlijeko sa štapićem vanilije.
2. Umutiti šlag, šećer i puding u prahu, sipati u kupuće mlijeko i kuhati dok se ne zgusne, a zatim ohladiti.
3.Odmrznuto lisnato tijesto razviti oklagijom u pravougaonik 45 x 35 cm, izrezati 12 krugova (prečnika 10 cm), staviti u pleh za mufffine, popuniti kremom i peći u rerni na 220 stepeni oko 20 minuta.
4. Grejp oguliti, ukloniti bijelu kožicu i isjeći na kockice. Sok od grejpa pomiješati sa sosom od vanilije, pa dodati kockice voća.
5. Ohlađene korpice posuti šećerom u prahu, napuniti grejpom i servirati