Sastojci:

2 crvena grejpf,

400 ml mlijeka,

štapić vanilije,

100 ml šlaga,

50 g šećera,

kesica pudinga od vanilije,

300 g lisnatog tijesta,

180 ml soka od crvenog grejpa,

gotov sos od vanilije,

kašika šećera u prahu za posipanje.

Priprema:

1. Skuhati mlijeko sa štapićem vanilije.

2. Umutiti šlag, šećer i puding u prahu, sipati u kupuće mlijeko i kuhati dok se ne zgusne, a zatim ohladiti.

3.Odmrznuto lisnato tijesto razviti oklagijom u pravougaonik 45 x 35 cm, izrezati 12 krugova (prečnika 10 cm), staviti u pleh za mufffine, popuniti kremom i peći u rerni na 220 stepeni oko 20 minuta.

4. Grejp oguliti, ukloniti bijelu kožicu i isjeći na kockice. Sok od grejpa pomiješati sa sosom od vanilije, pa dodati kockice voća.

5. Ohlađene korpice posuti šećerom u prahu, napuniti grejpom i servirati