Sastojci: 12 komada tost hljeba, 1 kisela pavlaka, 3 jaja, 1/2 kašičice soli, 20 kolutova praziluka, 1 crvena svježa paprika, 1 žuta paprika, 12 listića suhog mesa, kašičica origana, 150 g kačkavalja, ulje.
Priprema:
1. Tost hljeb isijecite čašom koja odgovara veličini kalupa za projice. Kalupe premažite uljem. Umutite jaja s pavlakom dodajući so.
2. Crvenu, žutu papriku i praziluk isijecite na kolutove, pa ih podijelite na polovine. Na kockice nasjeckajte dio kačkavalja. U kalupe stavite tost hljeb, pa oko njega suho meso ukrug, zatim pola umućene smjese pavlake i jaja, dodajte isjeckane kockice kačkavalja, pa ostatak smjese.
3. Odozgo stavite pripremljenu papriku, dodajte kolutove praziluka i pospite origanom. Pecite desetak minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.
4. Kada su korpice pečene, izvadite ih iz rerne, pospite kačkavaljem i vratite na pet minuta da se peku, dok se kačkavalj ne otopi.