Sastojci:

400 g brašna,

1 prašak za pecivo,

1 kašičica soli,

90 g maslaca,

1 jaje,

400 ml jogurta,

150 ml mlijeka,

2 kašike sjeckanog bosiljka,

1 čehno bijelog luka,

pola kašičice mljevenog bibera,

5–6 maslina,

100 g sira,

70 g suhog mesa,

1 kašika maslinovog ulja.

Priprema:

  1. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte so, maslac, jaje, jogurt, mlijeko, bosiljak, izgnječeni bijeli luk, biber i dobro umutite mikserom.
  2. U pripremljenu smjesu na kraju umiješajte sir i sjeckane masline, vadite kašikom i stavljajte u nauljene kalupe za mafine. Na vrh stavite suho meso narezano na kockice i nakapajte maslinovim uljem.
  3. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 20–25 minuta. Nakon toga pokrijte folijom i pecite još 15 minuta.