Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Mediteranski recept: Piletina s medom i limunom

po Senan Dervisevic 08/11/2017
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Limun i med su glavni krivci za hrskavu koricu i sočno meso, a finoj aromi doprinose i masline, luk te maslac

Sastojci:

700 g piletine

2 veća limuna

50 g maslaca

2 kašike neutralnog meda

2 kašike maslina

2 glavice luka

so

biber

Priprema:

1. Očistite i odvojite pile na dijelove pa ga posolite i pobiberite.

2. Luk narežite na kolutove, a jedan limun iscijedite.

3. Pomiješajte sok od jednog limuna, otopljeni maslac i med pa ugrijte u mikrovalnoj ili na laganoj vatri dok se med ne rastopi.

4. U vatrostalnu posudu stavite na kriške narezan luk i limun, meso i masline pa sve prelijte sokom.

5. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stepeni. Počne li piletina brzo tamnjeti poklopite posudu, ali je otklopite 10 minuta prije kraja pečenja.

6. Poslužite uz pire krompir ili rižu.

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh