Sastojci:
1 kg mljevene junetine,
so,
biber,
4 čehna bijelog luka,
svjež bosiljak
i peršun,
kašika tucane crvene paprike,
90 g prezli,
100 ml mlijeka,
jaje,
maslinovo ulje,
glavica crnog luka,
50 g sušenog paradajza,
korica od 1 limuna,
200 g starog sira.
Priprema:
1. Mljeveno meso pobiberite i posolite, pa mu dodajte prethodno izblendiran miks od peršuna, bijelog luka, limunove kore, tucane paprike, sušenog paradajza, prezli, mlijeka i jajeta pa sve zamijesite.
2. U pleh stavite pek-papir, namažite ga maslinovim uljem pa preko rastanjite smjesu od mesa, tako da njome popunite pleh. Preko mesa poredajte prethodno izdinstan crni luk, ali ne do kraja, ostaviti jedan dio mesa pomoću kojeg ćete ga na kraju zalijepiti. Preko luka izmrvite stari sir.
3. Urolajte rolat te ga na pek-papiru pecite oko jedan sat, na temperaturi od 120 stepeni. Potom pojačajte temperaturu na 200 stepeni i tako pecite još petnaestak minuta.