Mekane punjene krofne

po Vasa kuharica

Sastojci: 300 ml mlijeka, 50 ml ulja, 20 g kvasca, 500 g brašna, malo šećera, malo soli, korica limuna, 1 puding od vanilije, 300 ml mlijeka za puding, voće iz kompota.

Priprema:

1. Rastvoriti mlijeko u malo vode, dodati 1 kašičicu šećera. Dodati jaje, ulje, koricu limuna, mlijeko, brašno, soli i umijesiti mekše tijesto. Pokriti da odmori 30 minuta.

2. Skuhati puding u mlijeku, zasladiti prema ukusu. Malo ohladiti. Naraslo tijesto razviti i vaditi krofne. Jedne ostaju cijele, a druge vaditi manjom čašom nego prethodnom pa staviti na cijele. U rupu staviti pudinga i odozgo voće. Ostaviti da naraste, premazati prema želji žumancetom. Peći 25 minuta na 200 stepeni.

 

Preporučujemo