Sastojci:

 

2 čehna bijelog luka,

4-5 crvenih paprika,

pola žute paprike,

pola zelene paprike,

3 tikvice,

1 crveni luk,

maslinovo ulje + puter,

1 konzerva kukuruza šećerca,

1-2 kesice mješavine meksičkog začina (burito ili fahita),

1-2 dl vode,

pola kg sira gaude,

1 paket većih tortilja,

čili prah,

1-2 pileća filea.

 

Priprema:

 

  1. Na mješavini putera i maslinovog ulja prodinstajte na štapiće narezani pileći file. Dodajte isječenu papriku i crveni luk. Kad se malo prodinstaju, dodajte bijeli luk i kukuruz, a onda i začin i malo vode. Dodajte tikvice isječene na kocke, još čilija i soli po ukusu.

 

  1. Prodinstajte još pet minuta i, ako treba, dodajte još vode da bude dosta tečnosti kako bi se tortilje mogle dovoljno natopiti. U vatrostalnoj posudi dno malo nauljite i slažite red tortilja, red dinstanog povrća, red rendane gaude i tako dok ne potrošite sav materijal.