Sastojci:
8-10 palačinki,
250 g mljevenog mesa,
pola crvene i zelene paprike,
kukuruz,
malo graha iz limenke,
glavica luka,
malo paradajza u umaku,
so, biber,
kari.
Priprema:
- Palačinke napraviti kao i obično samo bez slatkih dodataka.
- Na luku prodinstati meso dok ne bude zrnasto, a potom mu dodati na trakice isjeckanu papriku te pelate koje ćete malo zgnječiti rukom.
- Začiniti s malo soli, dosta bibera, karija, malo crnog vina, te dodati malo po malo supe ili vode. Neka se dinsta 40–tak minuta.
- Kad je gotovo umiješati kukuruz, grah, sačekati da prokuha i punjenje je pripremljeno.
- S gotovom smjesom puniti palačinke, zamotati i pripremiti za pohovanje. Prvo ih uvaljati u brašno, potom u jaja, pa u prezle.
- Poslužiti s kašikom vrhnja, saslom, a sa strane staviti puno miješane salate (kupus, paprika, paradajz).