Meso koje se topi u ustima: Aromatična janjetina

po Vaša Kuharica

Sastojci:

500 g janjetina,

1 čehno bijelog luka,

1 kašičica soli,

malo bibera,

2 kašike maslinovog ulja,

1 kašičica ruzmarina,

1 kašičica majčine dušice,

1 kašičica mažurana,

2 kašike pšeničnog brašna,

1 šoljica vode,

krompir,

paradajz,

tikvice.

Priprema:

  1. U zdjelici zdrobite bijeli luk sa solju i biberom te pomiješajte s maslinovim uljem.
  2. Premažite mješavinom janjetinu, pospite je mažuranom, majčinom dušicom, ruzmarinom i brašnom te stavite u dublju posudu s poklopcem.
  3. Ulijte vodu pa pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko dva sata, dok meso ne omekša.
  4. Zadnjih 35 minuta pečenja mesu dodajte oguljene mlade krompire narezane na četvrtine i povrće.

Preporučujemo