Sastojci:
1 kg brašna,
1 kocka kvasca,0106
3 dl mlijeka,
1 kašika šećera,
1,5 kašika soli,
1,5 dl ulja.
Za fil:
200 g vrhnja,
250 g margarina za mazanje,
300 g salame,
250 g žutog sira,
3 žumanca,
8-10 maslina ili kiselih krastavaca,
kečap,
origano.
06
- Kvasac razmutiti u mlijeku sa šećerom i kad nadođe dodati u vanglicu gdje ste već stavili ostale sastojke za tijesto.
- Izraditi tijesto i ostaviti da se masa udvostruči.
- Nasjeckati salamu i masline pa dodati žumanca, vrhnje i margarin.
- Tijesto podijeliti na četiri dijela pa svaki razvući u pravougaonu formu i filovati.
- Tijesto urolati kao rolat i sjeći komade debljine jedan centimetar. Redati u nauljeni pleh i peći u zagrijanoj rerni na 220 stepeni. Pred kraj pečenja pice premazati kečapom i origanom i na njih staviti rendani žuti sir. Vratiti u rernu da se žuti sir otopi.