Sastojci za kore: 15 bjelanaca, 450 g šećera, 3 kašike brašna, 200 g oraha, 200 g pečenih lješnika, 200 g pečenih badema.
Za fil: 15 žumanaca, 15 kašika šećera, 100 g čokolade, 300 g maslaca, 6 kašika ulja i 200 g čokolade za glazuru.
Priprema:
1. Umutite pjenasto pet bjelanaca, dodajte 150 grama šećera i na kraju pažljivo umiješajte mljevene orahe i kašiku brašna pa pecite koru u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.
2. U drugu koru umjesto oraha stavite mljevene lješnike, a u treću mljevene bademe. Za fil na pari kuhajte žumanca i šećer, pa kada se zgusne dodajte čokoladu. Ohlađeni fil izmiješajte s umućenim maslacem.
3. Filujte prvo koru s orasima pa s bademima i na kraju s lješnicima. Tortu sa svih strana premažite filom pa odozgo prelijte čokoladnom glazurom, a stranice ukrasite mlevenim grilijašem ili sjeckanim lješnicima.