Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Mirisne pečene paprike

po Vasa kuharica 08/06/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 4 velike paprike, 2 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 2 čehna bijelog luka, četvrtina čajne kašike suhog origana, so i svježe mljeveni biber, grančice svježe majčine dušice, listići bosiljka.

Priprema:

1. Paprike prepolovite i izvadite im sjemenke, a bijeli luk tanko nasjeckajte. Zagrijte rernu na 230 stepeni, a na lim za pečenje posložite paprike da im vanjska strana bude dolje.

2. Poprskajte ih maslinovim uljem i pospite nasjeckanim bijelim lukom.
Posolite, pobiberite i pospite origanom.

3. Pecite ih oko 35 minuta, dok ne omekšaju i dok im se koža ne napuhne na mjestima i ne potamni.

4. Kad su gotove prekrijte ih folijom i ostavite da se ohlade jer ćete tako lakše odstraniti kožicu.

5. Očišćene paprike zalijte s još malo maslinova ulja i dodajte nekoliko listića svježe majčine dušice i bosiljka.

 

bijeli lukMaslinovo uljepaprike

Preporučujemo

Brusketi s feta-sirom

30/06/2022

Ljetni ragu

30/06/2022

Losos u marinadi

29/06/2022

Musaka na grčki način

28/06/2022

Grilovan patlidžan

27/06/2022

Italijanske školjke

27/06/2022

Pizza hljeb

27/06/2022

Losos s roštilj tave

26/06/2022

Gurmanska biftek

26/06/2022

Njoki s paradajzom i parmezanom

25/06/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh