Sastojci:
190 g brašna,
1/2 kašičice soli,
3 jaja,
180 g grčkog jogurta,
200 g smeđeg šećera,
120 ml ulja,
1 cijela narendana kora jednog grejpfruta,
60 ml iscijeđenog grejpfruta,
2 kašičice ekstrakta vanilije.
Za preliv:
120 g šećera u prahu,
2 kašike soka od grejpfruta,
1/4 kašičice ekstrakta vanilije.
Priprema:
1. Uključite rernu na 170 stepeni.
2. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i so. U drugoj umutite jaja, pa u to dodajte grčki jogurt, smeđi šećer, ulje, koru grejpfruta, cijeđeni sok grejpfruta, 120 ml ulja i ekstrakt vanilije.
3. Sipajte mokre sastojke u suhe i umutite, ali ne previše, tek da se sjedini. Sipajte u kalup i stavite da se peče oko 45 minuta.
4. Dok se peče, napravite preliv: miješajte sve sastojke dok se potpuno ne sjedine. Ako je previše gusto, dodajte malo vode.
5. Nakon što izvadite kolač iz rerne, preko njega kašikom pospite preliv.