Sastojci:

400 g mladog graška,

glavica luka,

2-3 manje mrkve,

so, biber.

Priprema:

  1. Na malo ulja propržiti luk i mrkvu koje ste sitno nasjeckali. Dodati im oprani i očišćeni mladi grašak, promiješati, posoliti i pobiberiti.
  2. Dinstati grašak u vlastitom soku desetak minuta i povremeno ga promiješati. Zatim dodati malo vode i nastaviti dinstati dok ne omekša.
  3. Budući da je riječ o mladom grašku, dinstanje neće trajati dugo. Paziti da grašak ne ostane suh, odnosno dolijevati vodu dok se dinsta, ali ne previše. Ako je tekućine previše kad je grašak gotov, možete ga zgusnuti s malo vrhnja.

Savjet: Ako za ručak ipak želite pojesti komad mesa, mladi grašak je odličan prilog uz pečenu piletinu. Čest je sastojak i raznih vrsta rižota, a ukoliko se još niste oporavili od teške, zimske hrane, napravite laganu supu od mladog graška i mrkve.