Sastojci: 500 g mljevene piletine, 120 g krušnih mrvica, 2-3 mlada luka, 1 luk, 1 jaje, 1 kašika naribanog svježeg đumbira, 1 kašika začinske mješavine, 1 kašičica kurkume u prahu, 1 kašičica korijandera u prahu, pola kašičice kumina u prahu, pola kašičice kajenskog bibera, so po želji, biljno ulje za prženje, malo svježih listića korijandera.
Priprema:
1. U zdjeli pomiješajte mljeveno pileće meso, 30 grama krušnih mrvica, sitno nasjeckani luk i komadiće mladog luka, listiće svježeg korijandera, naribani đumbir i začine. Od dobivene smjese oblikujte šnicle.
2. Umočite ih u razmućeno jaje, pa u preostale krušne mrvice. Tako pripremljene ispecite na zagrijanom biljnom ulju na tavi oko pet minuta sa svake strane.
3. Prebacite ih na papir za upijanje masnoće prije posluživanja.