Moderna štrudla

po Vasa Kuharica

Sastojci:

 

500 g smrznutog lisnatog tijesta,
4 jabuke,
2 kašike šećera,
2 vanilin šećera,
2 kašike prezli,
rendana kora od jednog limuna,
malo grožđica, malo cimeta,
šećer u prahu za posipanje.

 

Priprema:

 

  1. Lisnato tijesto razvaljajte u pravougaonik. Dvije jabuke narendajte direktno na tijesto, ravnomjerno pospite kašikom šećera, vanilin šećerom, rendanom korom od pola limuna, kašikom prezli, grožđicama i cimetom.

 

  1. Prebacite jednu praznu stranu lisnatog tijesta preko nadjeva, pa drugu. Ivicu posljednjeg prevrnutog dijela malo uvrnite cijelom dužinom prema unutra. Suprotne krajeve štrudle uvrnite prema gore da sokovi ne iscure i stavite u pleh.

 

  1. Isto uradite sa drugom polovinom lisnatog tijesta, pa pecite na 200 stepeni dok ne porumeni. Vruće sijecite i pospite šećerom u prahu.

 

 

 

Preporučujemo