Sastojci:

250 g tjestenine,

250 g lignji,

250 g očišćenih gambora,

2 veća paradajza ili 10 čeri,

15 zelenih maslina,

2 kašike isjeckanog peršuna,

2 kašike listova svježeg bosiljka,

sok od 2 limuna,

2 kašike maslinovog ulja,

2 kašičice morske soli,

biber po ukusu.

Priprema:

  1. U veliku posudu sipajte litar vode, uključite ringlu na maksimum, stavite kašičicu soli, kad provri ubacite tjesteninu i kuhajte do deset minuta.
  2. U međuvremenu ugrijte maslinovo ulje na grill tavi, stavite lignje i gambore da se peku tri minute, uz povremeno okretanje. Kada budu gotovi, na grill stavite paradajz isječen na polovine, ostavite minutu da se zapeče.
  3. U posudi za salatu pomiješajte tjesteninu, gambore, lignje, paradajz i isjeckane masline, maslinovo ulje, kašičicu morske soli, biber, sok od limuna i peršun. Sve promiješajte, pa preko salate stavite listove bosiljka.