Sastojci:

 

300 g lignji,

500 g dagnji,

300 g kozica,

1,5 šolja riže,

riblji temeljac,

peršunov list,

1 mala glavica luka,

2 čehna bijelog luka,

maslac,

maslinovo ulja,

malo soli.

 

Priprema:

 

  1. Očišćene i prethodno smrznute lignje (ako se ne zamrznu prije upotrebe, bit će žilave) narezane na kolutiće prokuhati.

 

  1. Na mješavini maslaca i maslinovog ulja prodinstati sitno nasjeckan luk pa dodati meso dagnji, podliti temeljcem i kuhati nekoliko minuta. Dodati lignje, rižu i kratko je popržiti. Nakon toga ubaciti i bijeli luk te podlijevati svako malo temeljcem jer će riža brzo piti tekućinu.

 

  1. Pred kraj kuhanja dodati kozice i peršunov list, posoliti i na kraju dodati još kašiku maslaca. U rižoto možete dodati i malo bijelog vina i začine po želji.