Mousse od mortadele za svaki dan

po Vasa kuharica

Sastojci:

300 g mortadela sira,

120 mladog sira,

100 g vrhnja za kuhanje,

1 čajna kašičica senfa,

biber po ukusu.

Pecivo,

parmezan,

pistacije,

salata po ukusu.

Priprema:
1. Mortadelu narežite na kockice pa je stavite u multipraktik. Dodajte joj svježi polumasni sir, vrhnje za kuhanje, senf i biber. Uključite multipraktik i pričekajte minutu dok se svi sastojci pretvore u kremu.
2. Po želji dodajte do 2 kašičice ulja ili vrhnja za kuhanje kako biste postigli dodatnu kremoznost ovog namaza, kao i dodatne začine po želji.
3. Ponovno uključite multipraktik i pustite da nastavi pripremu namaza oko 2 do 3 minute.
4. Mousse od mortadele možete poslužiti odmah ili ga staviti u posudu s poklopcem i čuvati u frižideru za kasnije posluživanje. Mousse također možete koristiti kao punjenje za raviole.
5. Prije posluživanja, na grill tavi prepecite hljeb ili pecivo koje ste odabrali. Na njega obilno namažite mousse od mortadele pa sve pospite očišćenim pistacijama, naribanim parmezanom i lisnatom salatom po želji.

Preporučujemo