Mousse torta za desert

po Vasa kuharica

Sastojci za mousse:

5 žumanjaka,

50 g šećera,

80 ml mlijeka,

240 g čokolade,

400 ml slatkog vrhnja,

nar,

gotove kore za tortu.

Priprema:

1. Izradite žumanjke sa šećerom. Zagrijte mlijeko i 60 ml slatkog vrhnja (do vrenja, ne prokuhati). Dodajte žumanjke, pomiješajte i prebacite zdjelu na paru.
2. Nastavite miješati pjenjačom dok se krema lagano ne zgusne. Zatim dodajte izlomljenu čokoladu i maknite sa pare.
3. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Kada dobijete jednu finu kompaktnu smjesu, ostavite na sobnoj temperaturi da ohladi.
4. Mlako, skoro hladno umiješajte u ostatak izrađenog tučenog vrhnja. Vrhnje izradite da bude srednje pjenasto. Nikako ga pretući.
5. Mousse ohladite u frižideru i nafilujte gotove kore. Ukrasite narom.

Preporučujemo