Musaka na meksički način

po Vasa kuharica

Sastojci: 

 

500 g pilećeg filea,

2 čehna bijelog luka,

5 crvenih paprika, žuta i zelena paprika,

3 tikvice,

konzerva kukuruza šećerca,

malo maslinovog ulja,

puter,

1-2 kesice mješavine meksičkih začina,

500 g kačkavalja,

paket većih tortilja,

čili prah.

 

Priprema:

 

  1. Na mješavini putera i maslinovog ulja prodinstajte pileći file isjeckan na štapiće. Dodajte sitno isjeckane paprike, a kada se sve zajedno prodinsta sipajte sitno isjeckan bijeli luk i kukuruz. Sve promiješajte pa dodajte meksički začin i nalijte vodom prema uputstvu sa kesice.

 

  1. U smjesu stavite sitno isjeckane tikvice, zatim čili i so po ukusu, pa sve kratko prodinstajte, vodeći računa da tikvice budu napola mekane.

 

  1. U vatrostalnu nauljenu posudu slažite red tortilja, red dinstanog povrća, red narendanog kačkavalja. Ponavljajte dok ima mase i na kraju završite redom tortilja.

 

  1. Sokom od dinstanja poprskajte tortilje, prekrijte kačkavaljom i stavite musaku da se peče 30-35 minuta na 200 stepeni.

 

Preporučujemo