Sastojci: 2 tikvice, 3 jaja, 200 g pavlake, 3 čehna bijelog luka, so, začin, biber, aleva paprika, 200 ml mlijeka, 300 g mljevenog mesa, 150 g suhog mesa, 1 glavica luka, ulje.
Priprema:
1. Na ulju propržiti luk, dodati biber, začin, so, malo aleve paprike.
2. Oguliti i isjeckati na kockice tikvicu i malo ih posoliti i ostaviti oko 15 minuta pa ocijediti tečnost.
3. U zdjeli izdrobiti bijeli luk, dodati ulje i po želji još malo soli. Preliti tikvice i izmiješati.
4. Posudu za pečenje podmazati uljem, staviti dio tikvica pa nadjev od mljevenog mesa, zatim tikvice pa meso i suho meso i tako dok se ne utroši sve, odozgo idu tikvice.
5. Umutiti jaja, dodati pavlaku i mlijeko. Preliti preko tikvica pa malo prodrmati da pavlaka i jaja padnu na dno i sredinu.