Sastojci:
2 tikvice,
3 jajeta,
200 g pavlake,
3 čehna bijelog luka,
so, začin, biber, aleva paprika,
200 ml mlijeka,
300 g mljevenog mesa,
150 g suhog mesa,
1 glavica luka, ulje.
Priprema:
- Na ulju propržiti luk, dodati biber, začin, so, malo aleve paprike.
- Oguliti i isjeckati na kockice tikvicu i malo ih posoliti i ostaviti oko 15 minuta pa ocijediti tečnost.
- U zdjeli izdrobiti bijeli luk, dodati ulje i po želji još malo soli. Preliti tikvice i izmiješati.
- Posudu za pečenje podmazati uljem, staviti dio tikvica pa nadjev od mljevenog mesa, zatim tikvice pa meso i suho meso i tako dok se ne utroši sve, odozgo idu tikvice.
- Umutiti jaja, dodati pavlaku i mlijeko. Preliti preko tikvica pa malo prodrmati da pavlaka i jaja padnu na dno i sredinu.