Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Musaka s kukuruzom za ručak

po Vasa kuharica 30/03/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: pola šolje mlijeka, pola šolje neutralne pavlake, 2 kašike putera, 1,5 kašika šećera, 2 kašike brašna, kašičica soli, 4-5 šolja kukuruza, 2 jaja, pola šolje rendanog kačkavalja, isjeckan vlasac za dekoraciju, po želji.

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 200 stepeni.
2. U dubljoj tavi srednje veličine zagrijte neutralnu pavlaku, 1/4 šolje mlijeka, šećer i puter.
3. Dok se grije smjesa s pavlakom pomiješajte brašno i preostalo mlijeko (1/4 šolje). Kada smjesa s pavlakom počne da ključa, dodajte polako mješavinu mlijeka i brašna i miješajte dok se sve ne zgusne (između 30 sekundi i 1 minute). Sklonite smjesu s vatre i dodajte joj kukuruz i so. Sve dobro promiješajte.
4. Umutite dobro jaja i dodajte polako pripremljenoj smjesi sa kukuruzom neprestano miješajući. Smjesu sipajte u pripremljen pleh i pecite oko 30 minuta u zagrijanoj rerni.
5. Nakon 25 minuta pečenja pospite jelo rendanim kačkavaljem i vratite u rernu još 5 minuta. Gotovo jelo izvadite iz rerne i ostavite da se hladi 10-15 minuta, a prije serviranja po želji pospite isjeckanim vlascem.

 

KukuruzpavlakaPuter

Preporučujemo

Povrtne lazanje za ručak

27/05/2022

Rižoto od mrkve sa prepečenim mahunama

27/05/2022

Pohovana piletina

26/05/2022

Zdravi špageti za ručak

26/05/2022

Pileća džigerica s rižom

26/05/2022

RECEPT: Piletina na lovački način | KUHAJMO ZAJEDNO

25/05/2022

Bečki gulaš: Wiener Saftgulasch bez krompira

25/05/2022

Špageti s povrćem

25/05/2022

Makaroni s patlidžanima i rajčicom

24/05/2022

Povrtne lazanje za ručak

24/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh