Na drugačiji način: Lignje s limunom i bijelim lukom

po Vasa Kuharica

Kada jednom probate lignje na ovaj način, nećete se htjeti vratiti niti jednom drugom.

Ako razmišljate šta skuhati za današnji ručak, predlažemo ove sjajne lignje obavijene limunom i bijelim lukom uz rižu kao prilog. Postupak je jednostavan i neće vam oduzeti puno vremena.

Sastojci:

120 g riže

300 ml ribljeg temeljca

400 g lignji

1 limun

3 čehna bijelog luka

1 crveni luk

2 kašike korijandera

3 kašike limunovog soka

so

svježe mljeveni biber

Priprema:

  1. Dobro isprati rižu pod mlazom vode i staviti kuhati u posudu s ribljim temeljcem. Kada smjesa prokuha, smanjiti vatru i kuhati pokriveno još 10-ak minuta. Kada se riža skuhala, poklopiti posudu kako bi se riža parila dok se pripremaju lignje.
  2. Od lignji se odvoje krakovi, a tijelo se prereže uzdužno na jednoj strani. Na unutarnjoj strani se vrškom noža ureže oblik romba. Izmiješa se korica limuna, protisnuti bijeli luk i i sitno narezani luk. Smjesa se pomiješa s lignjama u plitkoj posudi.
  3. Zagrijte grill tavu i lignje pecite 3-4 minute dok omekšaju, a zatim ih narežite na manje komade. 4. Začiniti korijanderom i limunovim sokom te soli i biberom.
  4. Rižu procijediti i odmah poslužiti s lignjama.

Preporučujemo