Sastojci:
40 g maslaca,
3 supene kašike brašna,
2,5 dl mlijeka,
4 žumanaca (sobne temperature),
4 bjelanca (sobne temperature),
so,
biber,
15 dg špinata sitno sjeckanog,
50 g ribanog kozijeg sira,
malo prezle za posipanje.
Priprema:
1. U zdjeli rastopite maslac pa postepeno sipajte brašno, brzo miješajući kako se ne bi stvorile grudice. Miješajte na laganoj vatri otprilike minutu. Zatim dodajte mlijeko, pojačajte vatru i miješajte dok se smjesa lagano ne stisne.
2. Dodajte sitno sjeckani špinat te sve zajedno kuhajte dok špinat ne omekša. Dodaje usitnjeni koziji sir i maknite zdjelu s vatre.
3. Umiješajte u smjesu žumanca te začinite solju i biberom. Zdjelice za soufflé (nabujak) namažite maslacem te u svaku uspite prezlu .
4. U zasebnoj posudi umutite bjelanca pa ih dodajte smjesi sa špinatom. Dobivenu smjesu rasporedite u pripremljene zdjelice te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stepeni oko 15 minuta, dok nabujci ne poprime zlatno-smeđu boju.