Sastojci:
1,5 – 2 kg telećih prsa,
ulje za prženje.
Nadjev:
1/2 kg bijelog hljeba,
10 dkg suhog mesa,
2 šake peršuna,
4-6 jaja,
začin,
so,
biber.
Priprema:
1. Hljeb narezati na kockice i posušiti. Na malo masnoće popržiti sitno narezano suho meso pa pustiti da se ohladi. U veću posudu staviti narezani hljeb, dodati poprženo meso i peršun te preliti razmućenim jajima uz mali dodatak mlijeka. Posipati začinom, posoliti i pobiberiti, te sve dobro izmiješati tako da se sav hljeb natopi.
2. Nožem napraviti džep u telećim prsima iznad kostiju te ga pripremljenim nadjevom puniti, a kada je potpuno pun, zašiti kuhinjskim koncem.
3. Napunjena teleća prsa staviti u namaščeni pleh te peći pola sata na 150, a zatim još oko dva sata na temperaturi od 180 stepeni uz povremeno polijevanje.
4. Nadjevena teleća prsa rezati uzdušno uz kosti i poslužiti uz razne priloge.