Američke se palačinke od naših razlikuju ponajprije po debljini i veličini. Kada se ispeku, one su debele oko pola centimetra. Dok su još vruće premazuju se s malo maslaca, slažu jedna na drugu, a onda se, klasično američki, preliju javorovim sirupom. Na takav način ostaju sočne, spužvaste i tope se u ustima.
Sastojci:
1 jaje
1 šoljica glatkog brašna
1 šoljica jogurta
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
prstohvat soli
Priprema:
1. Sve sastojke kratko promiješajte u posudi. Ukoliko vam ostane grudica u smjesi ostavite ih, nemojte previše miješati, u palačinkama se grudice izgube.
2. Na tavi zagrijte malo više ulja nego kada pečete klasične palačinke.
3. Uz pomoć viljuške vadite palačinke van na tavu, pecite po 3 male palačinke (ili koliko vam stane) u jednoj turi, po minutu sa svake strane.
4. Poslužite uz nadjeve po želji, a osim javorovog sirupa ili džemom od limuna, predlažemo i grčki jogurt, med, bobičasto voće i cimet.
Napomena:
Umjesto glatkog brašna možete staviti i neko drugo po želji.
Ukoliko nemate jogurta možete koristiti mlijeko.