Najbrže i ukusne američke palačinke

po Vasa kuharica

Američke se palačinke od naših razlikuju ponajprije po debljini i veličini. Kada se ispeku, one su debele oko pola centimetra. Dok su još vruće premazuju se s malo maslaca, slažu jedna na drugu, a onda se, klasično američki, preliju javorovim sirupom. Na takav način ostaju sočne, spužvaste i tope se u ustima.

Sastojci:

1 jaje

1 šoljica glatkog brašna

1 šoljica jogurta

1 prašak za pecivo

2 vanilin šećera

prstohvat soli

Priprema:

1. Sve sastojke kratko promiješajte u posudi. Ukoliko vam ostane grudica u smjesi ostavite ih, nemojte previše miješati, u palačinkama se grudice izgube.

2. Na tavi zagrijte malo više ulja nego kada pečete klasične palačinke.

3. Uz pomoć viljuške vadite palačinke van na tavu, pecite po 3 male palačinke (ili koliko vam stane) u jednoj turi, po minutu sa svake strane.

4. Poslužite uz nadjeve po želji, a osim javorovog sirupa ili džemom od limuna, predlažemo i grčki jogurt, med, bobičasto voće i cimet.

Preporučujemo