Ljeto je vrijeme za ledene poslastice.
Sastojci: 500 g višanja, 850 g voćnog jogurta od višnje, jagode ili maline 300 ml slatke pavlake, 100 g šećera u prahu.
Za sladoled od banana: 4 banane, 4 kašičice cijeđenog soka od limuna, 4 kašičice šećera u prahu, 400 ml slatke pavlake.
Priprema:
1. Višnje u blenderu usitnite, ali ne previše. Slatku pavlaku umutite dopola, dodajte šećer u prahu pa nastavite mutiti dok ne dobijete čvrst šlag. Usitnjene višnje pomiješajte s izabranim voćnim jogurtom pa sjedinite sa slatkom pavlakom. Kremu prebacite u veću plastičnu posudu s poklopcem i stavite u zamrzivač. Napola zamrznuti sladoled izvadite, kratko izmiksajte pa vratite.
2. Potom nastavite praviti sladoled od banana. Banane isjeckajte na kolutiće i stavite u blender. Dodajte sok od cijeđenog limuna i šećer u prahu, pa sve izblendirajte u glatku smjesu. Kremu prebacite u drugu posudu, pa umutite slatku pavlaku u čvrst šlag.
3. Obje smjese sjedinite, prebacite u posudu s poklopcem i stavite u zamrzivač. I ovaj sladoled napola zamrznut izvadite, kratko izmiksajte pa vratite u zamrzivač.
4. Oba sladoleda držite desetak minuta u zamrzivaču pa ih izvadite i mikserom sjedinite, pa ponovo vratite do potpunog zamrzavanja. Prilikom služenja sladoled dekorirajte po želji.