Sastojci:
500 g smeđeg šećera,
1 g mljevenog kima i kumina,
15 g bijelog luka u granulama ili sitno protisnutog,
20 g mljevene slatke paprike,
4 g bibera,
10 g soli,
12 g kajenskog bibera,
2 g dimljene paprike,
5 g mljevene ljute paprike,
2 kg krilaca,
BBQ umak.
Priprema:
- Operite krilca te ih prvo posolite i natrljajte malo s bijelim vinom. Pomiješate sve začine i napravite suhu marinadu. Uvaljate krilca u marinadu i ostavite preko noći u frižideru.
- Krilca zajedno s tekućinom koju ste dobili mariniranjem ubacite u posudu za pečenje, pokrijte aluminijskom folijom i pecite 90 minuta na 115 stepeni. Zadnjih 14 minuta podignite temperaturu na 215 stepeni i zapecite krilca. Premažite ih BBQ umakom te servirajte uz krompir i salatu.