Najukusnija pileća krilca

po Vaša Kuharica

Sastojci: 

500 g smeđeg šećera,

1 g mljevenog kima i kumina,

15 g bijelog luka u granulama ili sitno protisnutog,

20 g mljevene slatke paprike,

4 g bibera,

10 g soli,

12 g kajenskog bibera,

2 g dimljene paprike,

5 g mljevene ljute paprike,

2 kg krilaca,

BBQ umak.

Priprema: 

  1. Operite krilca te ih prvo posolite i natrljajte malo s bijelim vinom. Pomiješate sve začine i napravite suhu marinadu. Uvaljate krilca u marinadu i ostavite preko noći u frižideru.
  2. Krilca zajedno s tekućinom koju ste dobili mariniranjem ubacite u posudu za pečenje, pokrijte aluminijskom folijom i pecite 90 minuta na 115 stepeni. Zadnjih 14 minuta podignite temperaturu na 215 stepeni i zapecite krilca. Premažite ih BBQ umakom te servirajte uz krompir i salatu.

Preporučujemo